Hijrah 2012 : Be In The Right Group

Allah dah aturkan semuanya.. setiap langkah dan tindakan kita semuanya dengan izinnya. Irine nk share pengalaman hijrah yg Irine dah buat pada tahun 2012 untuk kehidupan dan matlamat yang lebih jelas. Moving out from my comfort zone and Hijrah to be in the right group!.
Alhamdulilah 2011 irine start jd premium beautiful user yg diperkenalkan oleh seorang kawan dan atas kepercayaan terhadap product dan testimoni diri sendiri, irine nampak peluang utk menambah pendapatan. Selain kerja tetap sebagai penjawat awam, irine ade jugak jual tudung, jual kain cotton and kuih2 raya. Tapi biasalah..untung tak seberapa la..buat pun sekadar suka2. Tp mula2 nk start business ni..perasaan takut tu dtg.. tak tahulah kenapa.. maybe sbb takde pengalaman langsung dalam bidang ni ke? Kurang yakin diri ke? Entah la.. tp irine ckp kat diri sendiri..why not bagi peluang kat diri sendiri capai kejayaan mcm orang lain boleh capai. 
For your info, irine dibesarkan dengan hasil pendapatan biz networking.. ayah dan mak pernah buat biz sampai jd Top Rank* in the business. Sayangnye tak lama kemudian company tak stabil dan terpaksa closed down. So since kecik lg dah biasa dgn dunia sales ni..tp bila dah besar takut plak nk buat.. mana2 network mktg ni mmg takkan join la..tak confident pada diri sendiri dan takut nak amik risiko.
Start business ni pun rujuk kat ayah dulu.. lepas dia tgk marketing plan and say yes!.. baru confident buat.. masa tu mmg tak nampak ape laa…ikut je ckp leader..day by day start belajar dan belajar..nk pandai pun perlu masa dan pengalaman. 
Bila Irine dah join biz ni.. barulah I start to know Hanis Haizi.. Wahh! Glamnyer dia.. Kagum sgt tgk dia..she’s pretty, stylish and dedicated leader fo her team time tu..:)..(dlm hati..haih..apsal la aku tak join dia,,L..) .. Tengok balik team i..emmm…no comment…But dah join kan.. buat je la.. akhirnya irine hanya pandai jual saje..irine tak dapat nk ikut cara kumpulan..walaupun ada yg buat berjaya dgn cara mereka. Bila tgk hari demi hari group Hanis Haizi makin lama makin berkembang.. makin success.. hati ni mula berkata2..kenapa diorg ni mcm senang je buat ek? She must has secret how she can lead her team to become success like her. I started to follow her on blog. Mmg terbakar la tengok one after another kejayaan team diorg..and when i look at myself.. why im still here? 
Start day one buat biz pun I mmg suka team hanis.. nk wat camane kan.. aura kuat kot!heheh.. Bukan tak berterima kasih pd team lama tp maybe kita kurang serasi bersama. Yg lebih menyedihkan..masa SM/SSM award pun my direct leader tak datang tau!..huh! lagi la apa uols rasa..sabar je la..But..sabar..pujuk hati lagii.ok!!.Biz diteruskan jugakk smpi qualify ke trip Vietnam. (w/pun hanya pandai jual corset je)..Lepas balik dari Vietnam trip bersama kumpulan lama, hati ni bertambah kuat nk move out!..tgk group hanis paling ramai time tu.. mmg jeles habis la..wish la if I was one of them. 
Kebetulan membership dah nk expired on May 2012..Hati ni mmg sedih tgk business tak ke mana..tapi masih yakin dengan potensi biz ni. Irine doa pada allah supaya diberi petunjuk dan jalan yang betul. Alhamdulillah.. Allah mendengar dan makbulkan doa orang2 yang bersungguh2 memohon padanya..tiba2 terbuka blog Adibah Karimah..Ya Allah! Mmg tak sangka sgt2..nasib aku samalah mcm dia! Apa lagi.. terus emel adibah.. padahal..sebelum ni..ade jugak irine follow leader2 lain under hanis.. tp tu la namanyer jodoh..
Masa mula2 jumpe adibah ni.. Ya Allah.. cantiknye Adibah!muda lagi orangnya….tak sangka kuat betul semangat minah ni buat biz dengan rejoin dan dah berjaya cipta kejayaan under team hanis. Lagi la irine terbakar dengar.. tp mmg kagumla dengan keyakinan dan pengorbanan yg mampu adibah buat. Kekuatan Green Leaders Group mmg terbukti berbeza.  Semua team mereka mmg proven success under CDM Hanis Haizi. But still amik masa jugaklah nk fikir2 lagi..takut2 lagi.. until Adibah convinced..if u want to reach the higher..begin with the lower.. tak kisahlah di mana kita bermula..yg penting di mana kita berakhir..masa adibah nak mula kan balik tu.. dia Cuma nampak hanis je.. Mcm tu jugak la kita nanti akan dtg. Jom bukak buku baru dan lupe kan kisah2 lama! Bagi peluang kat diri sendiri!  Never ever give up! Kata-kata tu lah yang menguatkan semangat irine nk rejoin team hanis under Adibah Karimah

 It is just a perfect word! BE IN THE RIGHT GROUP! June 2012 my Hijrah joining Green Leaders Group! Masuk team baru je, of course la semangat baru + strategy baru + environment baru +  ilmu2 baru. In Green Leaders Group we focus on developing great leaders and of course RESULT Matters! I really feel a NEW me! Irine kene adapt cepat2 and jd fast learner. Husband pun support 100% my new team. Yeay!

After rejoin, Adibah tak pernah jemu bimbing irine dan bg semangat untuk terus kekal bermotivasi dlm biz ni. Biasalah..kdg2 kita ni sometimes tersasar juga.so untungnya ade leader yg sentiasa ade disisi yang always ingatkan kita. Walaupun tengah pregnant..sentiasa beliau dahulukan kepentingan rakan kongsi. Attitude yg baik dan Komitment yang diberikan adibah pada irine sgt2 irine hargai. Adibah ni dah mcm sebaya adik irine je.hehe..tp in term of biz dia tetap leader hebat yg irine sgt hormati.  Kali ini takkan irine sia-siakan peluang yg allah bagi ni.
Biz tetap ada cabarannya..yang penting how we handle it! Berkat usaha dan istiqamah yang berterusan..Alhamdulilah dengan hanya buat biz secara partime… irine berjaya qualify trip ke Paris dan London dan berjaya naik pangkat Diamond Sales Manager dalam tempoh 3 bulan sahaja!!. Syukur alhamdulilah merasa juga income besar dalam business ni. Boleh upgrade saving anak2 dan future plan kami nanti. Now..on my way nak completekan my car fund..insyaallah..Kalau sebelum ni.. untuk capai pangkat SSM pun ambil masa setahun dengan income biasa2 je..:P ..now everything can be achieved with the right guidance. Dulu dari datang kelas GLAM sorg diri..skrg dpt biz partner yang komited datang tanpa dipaksa. I’m so blessed ya allah..Berkatilah usaha kami.
The best part in my life was : 
bergambar dengan CDM Hanis Haizi dan CDM Adibah Karimah 
+ Hadiah Emillio Pucci sempena 100G  Awards Bulan September 2012. 
    Dulu tgk je orang bergambar dengan hanis di B32…hehe..skrg turn i plak kat GLAM! lagii. GLAMMM!

My 1st Europe Trip! Weeehuuu!
Bersama 100G achievers and CDM Adibah Karimah and DDM Dr Hasbi.

  

Hidup lebih bermakna dgn ade kwn2 positive disekeliling kita..

 

 and i’m thankful to have all my commited biz partners.. you guys means a lot to me.. together we achieve more.!

Aunty Roziah,Nadia, Jumnah dan Arfa
 with Lynn
 With Premium Beautiful Top Agent 🙂

Teringat kata-kata Seorang pakar motivasi :
Untuk berjaya dalam sesuatu bidang, kita perlulah mempunyai ilmu, Sistem yang betul dan Mentor yang telah terbukti berjaya!
 
Well syukur, I’ve made a right decision!  Macam mimpi jadi kenyataan..Terima kasih Adibah kerana sabar dengan kerenah irine selama ni..Harap jgn jemu tarik tangan ini sehingga puncak kejayaan nanti. Terima kasih hanis diatas segala kata2 semangat dan sokongan selama ni. Insyaallah..irine akan terus usaha untuk mencipta kejayaan demi kejayaan bersama kumpulan.
  
Untuk berubah dan mencapai apa yang kita inginkan kita perlu komited dengan tindakan kita untuk mengubahnya!.Luckly i have taken the first step..So when will you ? Don’t hesitate to call me..:)

No Turning Back!
Be In The Right Group
Choose 
Green Leaders Group
Zahirine
012-2700873
 

4 Replies to “Hijrah 2012 : Be In The Right Group”

  1. Congrats my dear..sebelum ni i just follow and saw your up and downs.we knew each other since childhood.As you said be in the right group is the KEY..bersyukur i'm following your footstep.lets togother we achieve more!

  2. Go sis dibah..just follow every single step!..jln sudah terbentang luas…you also can achieve it!relakn diri dibimbing & always rujuk..to my dear irene..keep ur momentum..proud to have you one of my team member…after this siapkn rakan kongsi pula ye..good luck to u n your team!!…:-)

    1. Thanks Cdm Adibah. Im so blessed to meet a very kind and humble person like you. This is just a beginning of my journey. i still need u to guide me all the way. I will follow every steps of your success."WE" proud to have u as mentor!. May allah bless u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *