Happy New Year 2015

Assalamualaikum.. 
Masih belum terlambat nak wish “Happy New Year 2015” to all readers. i’m sure masing-masing dah ade azam tahun baru atau nak continue tunaikan azam-azam tahun tahun lalu yang belum achieve lagi. Tak kira apa pun azam kita..atleast setiap kali tiba tahun baru kita start looking at what we are today and looking forward to achieve what we want for future. Jangan lupe muhasabah diri selalu. I love this kind of mood.. feeling motivated and feeling blessed. 
Mood tahun baru masih terasa since anak-anak pun belum lagi naik sekolah. Waktu persekolahan pun ditangguhkan ke next week kerana masalah banjir yg melanda negara. Tahun 2015 bagi saya adalah tahun yang mencabar..firstly sebab anak yang sulong dah naik darjah 2. 8 tahun dah Ariel Zikry. 2ndly, anak no 2 – Aqeef Zikry dah masuk 6 Tahun and it will be his 2nd year at Brainy Bunch Puchong. Aqeef dah kene concerntrate on his class and tak boleh main2 lagii.. My the only one lil pricess Qaseh Nur Jannah plak baru je pandai jalan and now she’s 1 year 3 mths. So Lambat kan dia jalan..heheh..Kalau citer pasal anak2 ni paling saya risaukan ialah education diorg. Sekolah rendah sekarang pun syllibus pun dah makin susah. Anak2 yang nak masuk darjah satu pun mesti dah wajib pandai baca. mengira and independent. Tahun ni memang saya kene focus on their studies. Insyaallah. 
Tahun baru ni juga buat saya bersemangat nak teruskan perjuangan dalam premium beautiful business yang saya dah usahakan since 2012. Misi nak mencapai ke level seterusnya dan target to develop more leaders under my team are the biggest challenge for me. Mentor saya Adibah Karimah selalu pesan.. sentiasalah Istiqamah dan jangan sesekali putus asa. Membina business empire ni ibarat macam kita menanam pokok durian. Setiap benih yang ditanam perlu dibaja, disiram, di jaga rapi then barulah kita akan menghasilkan pokok yang berakar kukuh. Hasil yang kita akan dapat nanti mesti berbaloi dan berkualiti. Pehhhh! ayat kiasan sungguh kan! Tapi bila fikir-fikir balik..i totally agree! :)Mana ada jalan singkat untuk berjaya kan. Kejayaan akan datang setelah kita berjaya lalui liku-liku cabaran. Cabaran & dugaan pulak perlu ada untuk menguji ketahanan mental dan fizikal kita. I believe that one day i will be succeed in this business. Syukur sangat bila business bersama AwesomazingTeam, kami ade mentor yang sentiasa dekat nak bimbing kita dan paling best dia jadi motivator & duplicate kejayaan dia kat kita pulak.Insyallahh..Semoga saya dapat cipta kejayaan baru bagi diri saya dan biz partners tahun ini. Doakan saya tau..Tungguuuu….:) 
Tahun 2014 yang lepas telah memberikan impak besar dalam kehidupan saya. Thank you Allah..So many sweet memories to remember. Thanks for everything.. In this New Year, I wish everyone to achieve all your goals in life,and get success at every step of life and enjoy a rocking year 2015. 
  HAPPY NEW YEAR!
Thank you for reading my blog. 
~ Love ~
 irine

Leave a Reply

Your email address will not be published.