Berpantang dengan Premium Beautiful Corset

Ramai kebanyakan wanita yang akan bersalin mula mencari produk yang sesuai untuk digunakan semasa berpantang. Kebanyakan mereka akan search encik google ataupun bertanyakan pendapat pada kenalan yang pernah hamil.
Seperti yang kita semua tahu kebanyakan wanita yang berpantang akan mengenakan bengkung kerana untuk mengecutkan rahim, mengempiskan perut dan mendapatkan balik bentuk badan asal. Tapi kebanyakan wanita apabila masuk kelahiran anak yang ketiga rata-rata menyatakan bahawa sukar untuk mendapatkan kembali bentuk badan walaupun menggunakan cara yang sama seperti berpantang anak sebelumnya.
Tapi betul memang susah nak dapat bentuk badan asal kerana mungkin faktor umur & perubahan hormon dalam badan. Tapi kalau kita fikir pun pakai bengkung hanya dalam pantang, pastu biar shj badan berlemak. Then nak bentuk badan cantik balik memang susah la kan.
Berpantang cara tradisional @ moden masing-masing ada kelebihan tersendiri. Begitu juga dengan bengkung, masing-masing ada kelebihan. Ramai yang bagitau bengkung tradisional leceh tapi ramai jugak yang menyukainya right? Bengkung tradisional sangat sesuai bila berpantang dengan family for sure ada yang akan bantu untuk lilitkan bengkung. Kebanyakan yang bagitau leceh tu maybe sebab berpantang sendiri.
Kat sini saya hanya nak share kenapa Premium Beautiful sesuai untuk ibu berpantang based on pengalaman diri sendiri yang dah 2 kali berpantang dengan pakai PB. Alhamdulilah sgt2 puas hati. paling best suami pun puji. πŸ™‚
Kenapa Premium Beautiful?

βœ… membantu mengeluarkan angin dalam badan
βœ… mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa proses bersalin
βœ… menarik dan merapatkan semula tulang pinggul mengembang semasa proses bersalin
βœ… menyegarkan badan yang lesu & letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
βœ… mengeluarkan darah nifas yang beku & berketul-ketul dengan lancar
βœ… mengeluarkan segala sisa kotoran & air bisa dari rahim (menggantikan proses bertangas)
βœ… menyokong rahim daripada jatuh
βœ… menyihatkan rahim & memberikan persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen & progestron
βœ… menghilangkan strechmark akibat mengandung & menggaru perut semasa mengandung
βœ… menghangatkan dalam badan & tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param & pilis
βœ… melancarkan proses pembuangan air besar (mengurangkan masalah sembelit)
βœ… meningkatkan & melancarkan kuantiti pengeluaran susu badan
βœ… merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar rahim
βœ… menaikkan metabolisma badan & membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
βœ…membentuk semula pinggul, payudara & postur badan yang menarik
Biasanya yang nak pakai waktu pantang memang dari awal kehamilan lagi dah standby Premium Beautiful but don’t worry jika anda tergolong dalam golongan yang kurang berkemampuan. Bagi yang sedang hamil anda mesti tau bila tarikh due anda kan? so backward kan tarikh tersebut so anda boleh mula simpan duit (buat tabungan) untuk dapatkan set Premium Beautiful but if Premium Beautiful tengah ada rebate masa anda pregnant please securekan dulu your set Premium Beautiful.
Waktu sesuai nak ukur?

Waktu yang paling sesuai untuk ukur adalah semasa kandungan anda berumur 6-7 bulan @ 7 hari selepas bersalin.
Waktu sesuai nak pakai?
* Normal birth – seawal 7 hari, tapi ada yang 3 hari dah pakai. Depends keadaan luka
*  Ceasarean – Selepas 2 minggu
Kenapa Premium Beautiful paling sesuai untuk wanita selepas bersalin?

  
  Memendekkan waktu nifas & keluarkan air bisa
Waktu paling cepat untuk turunkan ‘baby fat’ ialah 30 hari 
selepas bersalin 
Kecutkan & tetapkan kedudukan rahim (tidak menekan peranakan)
 FIR & Lubang angin berfungsi sebagai efek bertangas
Mengurangkan masalah sakit pinggang
Mengelakkan bengkak susu.
Menghilangkan strechmarks
Premium Beautiful VS Bengkung Tradisional

 * Lebih mudah, kesan lebih kurang sama
 * Boleh digunakan seiring, ikut kesesuaian
 * PB lebih mudah untuk yang berpantang sendiri
 * PB sebagai complement yang boleh digunakan walaupun selepas     habis pantang
*  membantu baby yang ada masalah jaundice
*  paling penting PB value for money
    (waktu anak dara, dalam pantang & selepas pantang still boleh         pakai. Paling best sampai bila-bila boleh pakai)

FREE FITTING & CONSULTATION!!!
YOUR PREMIUM BEAUTIFUL SPECIALIST
BY ATEAM TRUSTED AGENT
MAKLUMAT LANJUT

SMS/WHATSAPP —> 
NAK PB ke 012-2700873

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *