Happy New Year 2016

Assalamualaikum ..
Belum terlewat rasanya nak wish 
“Happy New Year 2016”
to all readers. 
Semoga semangat tahun baru 2016 bagi kita motivasi yang tinggi
untuk UPGRADE Diri, 
meneruskan AZAM baru dan jika ada yang belum tertunai,
  membina KEHIDUPAN yang lebih sempurna,
 KESIHATAN yang lebih baik
dan BERJAYA dalam kerjaya dan perniagaan.
 Insyaallah. Amin.
Love,
zahirine 

Salam Ramadhan Al Mubarak 1436H

Alhamdulilah.. Allah izinkan bertemu lagi Bulan Ramadhan yang mulia tahun 2015. 
Dikesempatan ini saya ingin ucapkan ” SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA ” 
Kepada semua umat islam sedunia ..
Semoga kita semua beroleh keberkatan Ramadhan dan amalan kita pada bulan ini diterima Allah. 
Maaf zahir dan batin jika ada salah dan silap saya. 
#Saya Insan Biasa
#Puasa Penawar Pembersih Jiwa
Ikhlas,
Zahirine
*****************************************
Authorised Agent
#Premium Beautiful
#Biovelocity Sleep Mate
#Bio Seleza Feminine Pad
#Mineral Coffee
#Marine Essence Beauty Series

Happy New Year 2015

Assalamualaikum.. 
Masih belum terlambat nak wish “Happy New Year 2015” to all readers. i’m sure masing-masing dah ade azam tahun baru atau nak continue tunaikan azam-azam tahun tahun lalu yang belum achieve lagi. Tak kira apa pun azam kita..atleast setiap kali tiba tahun baru kita start looking at what we are today and looking forward to achieve what we want for future. Jangan lupe muhasabah diri selalu. I love this kind of mood.. feeling motivated and feeling blessed. 
Mood tahun baru masih terasa since anak-anak pun belum lagi naik sekolah. Waktu persekolahan pun ditangguhkan ke next week kerana masalah banjir yg melanda negara. Tahun 2015 bagi saya adalah tahun yang mencabar..firstly sebab anak yang sulong dah naik darjah 2. 8 tahun dah Ariel Zikry. 2ndly, anak no 2 – Aqeef Zikry dah masuk 6 Tahun and it will be his 2nd year at Brainy Bunch Puchong. Aqeef dah kene concerntrate on his class and tak boleh main2 lagii.. My the only one lil pricess Qaseh Nur Jannah plak baru je pandai jalan and now she’s 1 year 3 mths. So Lambat kan dia jalan..heheh..Kalau citer pasal anak2 ni paling saya risaukan ialah education diorg. Sekolah rendah sekarang pun syllibus pun dah makin susah. Anak2 yang nak masuk darjah satu pun mesti dah wajib pandai baca. mengira and independent. Tahun ni memang saya kene focus on their studies. Insyaallah. 
Tahun baru ni juga buat saya bersemangat nak teruskan perjuangan dalam premium beautiful business yang saya dah usahakan since 2012. Misi nak mencapai ke level seterusnya dan target to develop more leaders under my team are the biggest challenge for me. Mentor saya Adibah Karimah selalu pesan.. sentiasalah Istiqamah dan jangan sesekali putus asa. Membina business empire ni ibarat macam kita menanam pokok durian. Setiap benih yang ditanam perlu dibaja, disiram, di jaga rapi then barulah kita akan menghasilkan pokok yang berakar kukuh. Hasil yang kita akan dapat nanti mesti berbaloi dan berkualiti. Pehhhh! ayat kiasan sungguh kan! Tapi bila fikir-fikir balik..i totally agree! :)Mana ada jalan singkat untuk berjaya kan. Kejayaan akan datang setelah kita berjaya lalui liku-liku cabaran. Cabaran & dugaan pulak perlu ada untuk menguji ketahanan mental dan fizikal kita. I believe that one day i will be succeed in this business. Syukur sangat bila business bersama AwesomazingTeam, kami ade mentor yang sentiasa dekat nak bimbing kita dan paling best dia jadi motivator & duplicate kejayaan dia kat kita pulak.Insyallahh..Semoga saya dapat cipta kejayaan baru bagi diri saya dan biz partners tahun ini. Doakan saya tau..Tungguuuu….:) 
Tahun 2014 yang lepas telah memberikan impak besar dalam kehidupan saya. Thank you Allah..So many sweet memories to remember. Thanks for everything.. In this New Year, I wish everyone to achieve all your goals in life,and get success at every step of life and enjoy a rocking year 2015. 
  HAPPY NEW YEAR!
Thank you for reading my blog. 
~ Love ~
 irine

Premium Beautiful Promotion

Hi! New Year Promotion for Premium Beautiful is now here.

A great start for 2014 , get 2 sets of 
 Premium Beautiful Corset 
with cash rebate RM300.
www.zahirine.com

 Apa salahnya kan kalau kita invest sikit duit bonus awal tahun untuk 
kecantikan dalaman dan luaran kita.  
Just nice je kalau ada 2 set PB ni..boleh 
pakai bergilir-gilir setiap hari. 
Memang tak rugilah kalau kita tukar pakaian dalam harian kita kepada 
Premium Beautiful Corset. 
Selain untuk bodyshaping, 
faedah dari segi kesihatan dalaman pun terjaga. 

www.zahirine.com

 

 This Superbrand Product comes with Lifetime Warranty . So if rosak.. boleh hantar repair with f.o.c service. Mudah dan menjimatkan! 🙂
 Tak perlu nak beli yang baru..
Anyone interested to get this sets, kindly contact my number for free consultation.
z a h i r i n e
__________________
012-2700873

Jom Cantik!

GLAMpreneurs and Rizman Ruzaini

Nama designer muda dan berbakat besar “Rizman Ruzaini” tak perlu diperkenalkan lagi. Sentuhan idea yang sangat elegance dan unik dizahirkan dengan penuh teliti dalam setiap rekaan beliau. Ramai artis2 di Malaysia menjadikan Rizman Ruzaini favourite designer mereka. Tak lupa juga Mentor kami from Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) iaitu CDM Hanis Haizi selalu bergaya dengan fesyen rekaan daripada Rizman Ruzaini. 
Actually irine sangat2 teruja pertama kali menghadiri majlis ” A Beautiful Day With  GLAM” di Vivatel Hotel, Kuala Lumpur, 7 Dec lepas. Maklumlah sebelum ini tak pernah lagi join mana2 beauty event or fashion show secara live! apatah lagi tengok sendiri Malaysian Top Fashion Designer Rizman Ruzaini dan model2 bergaya dengan dress yang MELETOPS! Boleh pengsan tengok tau! hehe..Ramai CDM’s from GLAMpreneurs pun dah buat baju dengan beliau. hope one day i will get 1 special dress design by Rizman for my BIG day! Insyaallah. (berangan kejapp..hihi..takpe..FREE je pun kann).By the way..special thanks to GLAM who has successfully organized such a great and an informative event for all GLAMpreneurs. Its was really a beautiful day for me!
Dalam majlis ni kami diperkenalkan dengan our latest product from the company, Premium Beautiful Elegance. Kat sini semua product knowledge mengenainya diterangkan dengan details. Sesi percubaan secara percuma pun disediakan. Pihak company sentiasa peka terhadap persaingan dan permintaan wanita yang inginkan kecantikan dalaman dan luaran. For me product hebat seperti Premium Beautiful akan sentiasa kekal relevant memenuhi keinginan wanita. Tak rugi berbusiness dengan GLAM kerana pihak syarikat menyediakan package kecantikan dan kesihatan yang lengkap dari hujung rambut hingga hujung kaki. Product BBplus, Bioever, Marine Essence Beauty Bar dan Garam Buluh sentiasa mejadi HOT item dan mendapat sambutan luar biasa. 
Selain tu ada cabutan bertuah untuk tetamu yang hadir dan hadiah utama adalah Rekaan Baju daripada Rizman Ruzaini. Tahniah kepada GLAMpreneurs yang bertuah. 🙂
Let’s see the photos..

Premium Beautiful Classics and Elegance

 Product Talk by the expert.



























CDM’s from Greem Leaders Academy Malaysia

Zahirine’s Tea,




My mentor CDM Adibah Karimah menang cabutan bertuah! Designer’s handbag!

with radenina
with arfa and radenina. My commited business partners. 🙂

A photo with Bakal DDM Dr Hasbi

 
My awesomazing mentor CDM Adibah Karimah
Finally, my awesomazing sisters, shu and safa. Sempat Kak aween at the back tetiba enterfrem..hehe..she was our MC for the day. 🙂
*credit to www.hanishaizi.com for the pics.
That’s all and I’m looking forward for another awesome event by GLAM next year.
Love,
Zahirine
012-2700873

New Born Baby

Assalamualaikum,
Hi semua!..lamanya tak update my blog ni.. 😉 maaf sgt2.. sejak bertugas ditempat baru memang tak sempat nak update aktiviti2 peribadi dan business. 
Hari ni irine nak share..Kegembiraan buat kami sekeluarga..irine dah selamat melahirkan baby girl di KPMC Puchong Medical Centre pada 20 September 2013 jam 9.20malam. 
Syukur Alhamdulilah..
semuanya selamat. 
Terima kasih kepada semua family dan kawan2 yang mendoakan.
Pengalaman pertama kali bersalin di hospital swasta..memang puas hati dan terasa sangat2 dihargai. 
Suami pulak tak pernah seinci pun hilang disisi..
Thanks B..love you so much.
Menitik air mata saat melihat baby girl pertama yang dinanti2 selama ini..cantik! comel! Gebu2! 
Mudah2an menjadi pengikat kasih sayang kami sekeluarga. 
Abang ariel and aqep were so excited tunggu baby keluar.
Sebab tu baby pun x sabar nk keluar.. irine bersalin lebih awal dari tarikh EDD 9/10/2013. Tapi 37 weeks 2 days dah selamat bersalin. 
Kami namakan puteri kami..
Qaseh Nur Jannah
Semoga puteri kami jadi anak yang solehah , bijak pandai , taat perintah Allah dan ibubapa.
Amin.

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum,
Semua orang dah siap2 nak balik raya.. ada jugak yang dah pun mula bercuti awal pulang ke kampung. Bagus jugak macam tu.. perjalanan balik kg lebih lancar dan kurang kesesakan jalanraya. Mesti hati berbunga-bunga dan seronok nak beraya bersama keluarga! Itu lah tradisi budaya kita..Pulang ke kampung beraya bersama keluarga tersayang menjadi perkara wajib. Tak lengkap rasanya kalau takde istilah balik kampung..hehhe 
Masa zaman skolah  hinggalah zaman universiti..irine dah biasa berjauhan dari keluarga.. paling jauh dulu belajar di Uitm Pahang.. kemudian di Uitm Melaka dan Shah Alam.. Walaupun x jauh mana tp suasana balik kampung tetap terasa..zaman beli2 tiket kat pudu..tetinggal bas express la.. naik bas lompat2 pun pernah! Ish kalau nk diingatkan mmg pengalaman yg indah yg xleh dilupakan. Now bila dah kerja kat Putrajaya dan dah berfamily ni.. tetap berjauhan jugakk.. xpe la kan.. independent kononnyer,,hehhe.. (padahal dalam hati.. tetap nk jugak ada istilah balik kg! ..hahah)
Macam irine..kampung halaman di Johor Bahru, Johor. Mak ayah dan keluarga terdekat masih ramai di sana. So memang teruja nak beraya di jb coz this year turn raya di sana..Yeayyy!! anak2 pun happy and x sabar nak balik kg.. ramai geng katanye..:)
Dalam kesibukan kita nak menyambut syawal ni..janganlah kita lupa kepada orang yang kurang bernasib baik. Panjangkan sedekah kita pada mereka..insyallah allah beri besar ganjaran balik kat kita.
Di kesempatan ini, irine nak mohon maaf jika terdapat salah silap, terdapat kata2 penulisan yang menyinggung perasaan, harap uols maafkan ye. Terima kasih juga kerana sudi singgah baca blog irine yang tak seberapa ini.  
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
 dari irine sekeluarga.
 Semoga hari raya disambut dengan penuh kesyukuran.
 Berhati2 memandu pulang..
Jaga kesihatan dan elakkan pembaziran di bulan syawal. 
Salam Sayang,
zahirine

Travel to Shanghai

Tahun 2013 akan jadi tahun yang paling indah dalam hidup irine.
My target this year nak luaskan pandangan dengan travel ke tempat2 yang menarik tak kira kat Malaysia or oversea.
By the way kita kan dah prepare Tabung untuk melancong? so boleh la plan pegi jalan2 dgn family. My kids sure love it to the maxxx!
Time irine kecik2 dulu mmg tak pernah cuti2 Malaysia dgn family.. my parents  can’t afford to do so..Dengan family yg besar mcm irine ni..mmg x merasa la….so kalau nk berjalan pun.kenelah tunggu trip organized by school.. Rombongan sekolah la time tu..heheh.. ingat lg masa tingkatan 4 dulu..( lama gilerr..ek!..) excellent student kat skolah dapat peluang pegi Terengganu. I was one of the lucky person to join trip. Memang syiok la..jalan2 dengan kawan2 naik bas. Such a wonderful experience. Sejak dah berkahwin barulah ade peluang melancong bersama keluarga.
Well, ape yg best nk share kat korang ni?? haha..suspend je kan..Jom terus baca..My travelog tahun ni..
February 2013
Insyaallah pembukaan this year, start percutian domestik ke Langkawi pada bulan February 2013. Kebetulan family irine semua akan ke Perak untuk meraikan majlis menyambut menantu for my sister. Since dah dtg dari selatan ke utara tu kami plan wat family day. Dah lama takde family day. The last time we had gathered at Cameron Highland awal tahun lepas.
March 2013 
Bulan 3 ni dah nk fly to Paris and London. Syukur Alhamdulilah..its FOC Trip from biz online ni. Kalau nk pegi sendiri tu entah bila la dpt jejak kaki ke Paris and London. A dreamed place for honeymoon couple. Irine cakap kat my hubby..”Pegi paris ni mmg idaman i dari dulu. Kene amik gambar banyak2 ni.. Nak tengok dengan jelas Eiffel Tower and drink a cup of coffee at London! ” i feel so special sbb u ada disisi”..chewahh!! hahah..
Jun / Julai 2013
Next Trip to Shanghai, China. Wahh! kelasss gitew.. mcm non stop travel plak kan?..heheh..This is what i like most about my business. Sambil2 berbiz..company plak bg insentive trip for FREE. Terasa dihargai.. Kalau di tempat kerja pun belum tentu dapat peluang macam ni..Sape tak nak kannn???.. 
 If anyone of you interested to know how i get it for free..
 boleh call / Whatsapp
irine at 012-2700873.
 Simple kan?
Just ask me how?
 Jauh Perjalanan Luas Pandangan.
 Give yourself a chance to explore it!
 
 

Biozone Food Purifier

Assalamualaikum.. hello readers..:)
Hari ni irine nk share about our new product . A friendly kitchen device for our home. 
Its a BIOZONE FOOD PURIFIER.
 
Apa itu Biozone Food Purifier?

BIOZONE Food Purifier bertindak mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3) dimana ozon ini berfungsi menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Ozon itu kemudian ditukar kepada oksigen semula selepas proses purifikasi.

Tiub silicon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air yang direndam bersama2 makanan seperti buah-buahan, daging, ikan ayam dan lain-lain. Gelembung-gelembung kecil akan terhasil yang menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh yang ditetapkan.

Tempoh masa bagi proses purifikasi makanan:

15 minit – Buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut

30 minit – Daging (ayam, kambing dan lembu)

45 minit – Mandian atau kegunaan peti sejuk

** 45 minit  adalah masa operasi paling maximum untuk 

BIOZONE Food Purifier

** Isipadu airyang maksimum ialah 10 liter

Kelebihan produk:

 > Selamat

> Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan

> Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk

> Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba

> Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam

 Ciri-ciri produk:

> Mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3 minit/15 minit/30 minit/45 minit)

> Tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap

> Penggunaan kuasa yang rendah ~ 35W

> 100% tiub silikon yang bergred medikal

> Batu seramik yang bergred tinggi

> Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon

> Mudah alih, mudah digunakan dan mesra pengguna

Cara penggunaan:

1.  Sediakan semangkuk air.
2.  Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan. 
3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk. 
4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter). 
5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air. 
6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda.

Gambar DEMO..

 

Berminat nak tahu lebih lanjut / demo dirumah ?
Call me 012-2700873
zahirine.